Šiandien lauke – iki +10, o jau rytoj žada visus +23. Kad ilgai lauktas pavasaris nesmogtų į paširdžius per greitai, galima nors minimaliai pasistengti išlaikyti savo ritmą ir suvalgyti įprastus pusryčius. Jau praktiškai nuo pirmųjų sausio dienų sėdau ant kokteilio pavidalo pusryčių. Kad visaip kaip lengviau taptų ir energijos nestokočiau. Žaliasis kokteilis turi viską, ko reikia dienos pradžiai: greitai pasisavinamų angliavandenių, skaidulinių medžiagų sotumo jausmui palaikyti, chloforilo ir įvairiausių vitaminų, skatinančių medžiagų apykaitą, ir žinoma daug vandens, nes vanduo mumyse – tai gyvybės šaltinis.
500 ml kokteiliui reikia:
– 1-2 pernokusių bananų (kuo juodesnis, tuo ne tik skaniau, bet ir kur kas lengviau virškinama);
– saujos saulėgrąžų daigų (daiginkitės patys arba pirkite turguje pas moteriškes);
– 1 valg. š. kokosų sviesto (sviestas tai ne aliejus; sviestas tai čia kaip riešutų sviestas – iki vienalytės masės sumaltas džiovintų kokoso riešutų minkštimas, naujas stebuklas mano virtuvėje ir jau geras pusmetis, jei ne ilgiau, baisiai populiarus Vakarų Eurojope ir ypač Amerikoje, kur kokosų sviestą garbina visi iki vieno sveikos mitybos šalininkai. Tai ačiū Amerikai, kad ir iki mūsų šitas gėris jau atėjo, perkame Biotekoje);
– 2 arb. š. indiško gysločio sėklų luobelių (mano skaidulų šaltinis nr. 1);
– ~300 ml abrikosų nektaro (išbandžiau naujausias Biotekos sultis iš Austrijos – ekologišką Höllinger abrikosų nektarą, kurio sudėtyje yra 50% šviežiai spaustos abrikosų tyrės [ir Jūs dar džiaukitės, kad net 50%, nes jei pasižiūrėsite į savo parduotuvėje pirktą abrikosų nektarą, tai ten vaisių bus koks 20-30% ir tie patys iš koncentrato + su kvapiosiomis medžiagomis, nes abrikosai yra tokio švelnaus skonio, kad pramonininkai nuolat nori jį sustiprinti, pridėję chemijos]).
Gaminimo technika kaip ir aiški: visas kietąsias dalis suberiate į blenderį, užpilate šiek tiek skysčio (kad blenderiui būtų lengviau sumalti iki vienalytės masės) ir paleidžiate suktis. Kai jau gaunasi vientisa tyrelė, įpilate likusias sultis ir tada jau sau į stiklinę.
Skonio sprogimo čia nesitikėkite, nes sudėty nėra nieko, kas turėtų intensyvų skonį. Švelnus kreminis kokteilis tiesiog glosto skrandį.

Try some other hashtag or username
Sekite Naujienas:
Try some other hashtag or username