Radau savo naują mėgstamiausią keptų bulvių formą – tai ir riekelėmis pjaustytos, ir su lupenomis, ir su sviestu, ir keptos orkaitėje. Vieni pliusai. Jeigu sviestas Jums netinka, galite keisti kepti tinkamu aliejumi. Aš esu didžiulė sviesto fanė, man kuo daugiau jo ant kažko karšto (pvz. bulvių arba duonos), tuo skaniau. Internetuose skaičiau, kad yra kepančių ir apskritai be jokių riebalų, ir jiems viskas gaunasi, ir būna skanu. Pabandyčiau kada ir aš, tik kad per daug sviestą mėgstu. O sviestas ant karštų bulvių mane pernelyg vilioja, kad imčiau ir jo lengva ranka atsisakyčiau.
Hasselback potatoes mano sekamuose amerikiečių maisto žurnaluose yra jokia naujiena, net gi sakyčiau dažnas reiškinys. Ir turėjo praeiti metai ar pora, kol ryžausi išbandyti. Kviečiu pasiryžti ir Jus, tikiu, tai gali būti atradimas ne man vienai.
Labai mėgstu kepti maistą orkaitėje, nes nereikia stovėti prie kaitlentės ir kažko nuolat maišyti ar prižiūrėti. Arba kol Jums orkaitėje keps bulvės, ant kaitlentės pasiruošite ką nors papildomai. Štai aš prie šių bulvių pasitroškinau šviežių kopūstų su laurų lapais ir itališkų žolelių sultiniu.
Švediškoms bulvėms reikia:
– bulvių, žinoma. Naudokite kokias tik norite. Tinka visų spalvų ir rūšių. Esu kepusi saldžiąsias ir dviejų spalvų lietuviškas, gavosi puikiai visos. Skonio reikalas. Bulvės gali būti ne vienodo dydžio. Man pasirodė, kad dydis neturi reikšmės tol, kol visos bulvės supjaustytos vienodo pločio riekelėmis.
– sviesto ar aliejaus. Vienai moteriško kumščio dydžio bulvei reikės apie 5 ml arba 1 arb. š. riebalų. Aš paprastai jų negailiu, visuomet įsitikinu, kad dosniai sudrėkinau bulvę iš visų pusių. Galite naudoti ir ghee, man labai patiko su bulvėm
– druskos ir pipirų
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Pasiruoškite kepimo skardą, įklokite ją kepimo popieriumi. Bulves gerai nušveiskite arba nuskuskite. Man patinka bulvės su lupenomis, tad aš jas palieku, tik su metaliniu šveistuku gerai pašalinu purvą. Įpjaukite bulves vienodo pločio riekelėmis, tačiau ne iki pat apačios. Palikite kokius 5mm iki apačios, kad riekelės laikytųsi vienoje vietoje. Sudėkite bulves į skardą.
2. Bulves aptepkite lydytu sviestu ar aliejumi (labai patogu tai daryti su kulinariniu šepetėliu ar kaip tas daiktas vadinasi; jei neturite, tiks ir šaukštas, iš kurio liesite riebalus ant bulvių) iš visų pusių, taigi ir iš apačios.
3. Apibarstykite bulves druska ir pipirais (tik iš viršaus).
4. Šaukite kepti 30 min. Tuomet skardą ištraukite iš orkaitės ir dar kartą patepkite riebalais.
5. Kepkite dar 30 min ir mėgaukitės karštomis.
Bulvės išsikepa labai gerai, kai kurios riekelės gaunasi pakankamai traškios. Mano skoniui taip paruoštos bulvės yra idealios konsistencijos – ne visai traškučiai ir ne visai tiesiog minkštos, nes keptos orkaitėje.
Išduosiu paslaptį – kai susidedu bulves į lėkštę, aš ir dar ant viršaus po gabalėlį sviesto uždedu ir stebiu, kaip jis lydosi ant akių ir teka tomis riekelėmis.
Ant keptų bulvių galite užbarstyti mėgstamų žalumynų, pavyzdžiui kapotų petražolių ar krapų.

Try some other hashtag or username
Sekite Naujienas:
Try some other hashtag or username