Ką žmonės dirba visą dieną „Dublyje“? Naujausias Deivydo Praspaliausko, išgarsinusio „Lauro lapą“ (o gal atvirkščiai, „Lauro lapas“ išgarsino Deivydą, čia kaip pažiūrėsi), vėliau vadovavusio „Bistro1Dubliui“, projektas – restoranas pačiame Vilniaus senamiestyje, Trakų g. 14, „Dublis“. Jau rytoj, penktadienį, jis atveria duris mirtingiesiems ir žada nenutrūkstantį srautą gruodžio vakarienių ir savaitgalio pietų rezervacijoms.
Tai yra laukiamiausias ir geidžiamiausias šių metų restoranas Vilniuje. Visi ten eis. VIPai sakys „einu šiandien vakarienės pas Deivydą“, o truputuką paprastesni vieni kitų klausinės „ar jau buvai tam naujam Praspaliausko?“.
Tuo tarpu šįryt turėjau laimės ir garbės (ačiū gyvenimui už suteiktą progą, kartais būna ir nutinka geri ir gražūs dalykai, kai mažiausiai jų tikiesi; bet turbūt visi gražiausi dalykai nutinka tada, kai jų tikiesi mažiausiai) apsižiūrėti „Dublio“ virtuvėje. Prie atidarymo pluša keliasdešimt žmonių, kurių dauguma, žinoma, virtuvėje. Kažkas atvežė vyną, kažkas tikrina elektros jungiklius, kažkas rūpinasi sienų tinku, penktas sausainius lipdo, dešimtas krapų gražiausias šakeles atrinkinėja. Darbas vyksta pilnu pajėgumu, kad net gera nuo reginio. Tvyro entuziazmas, susikaupimas ir tikėjimas nauja – gera – pradžia.
Reikalai viduje atrodo štai taip.
Jie netgi turi spalvotų morkų. Mačiau skutant raudonąsias ir geltonąsias. Gerokai kuris laikas svarstau, kur jų Lietuvoje būna pirkti. Matyt, turi dirbti restorano virtuvėje, kad tokia informacija tave pasiektų.

Atrinkti gražias krapų šakeles irgi yra svarbu. Nes restoranai, kurie į tai nekreipia dėmesio, vėliau nesibodi klientams į lėkštes krauti pavytusių ir papuvusių salotų lapų. Happened many times.
Ir pabaigai pora video. Čia Jums demonstruojama, kaip minkoma tešla sausainiams. Prašau, kokių būdų galima sugalvoti, kai sviestas dar nesušilęs iki kambario temperatūros, o gaminti reikia jau dabar:
Bendras vaizdas iš virtuvės:
Laukiam atidarymo.
Atsakymai į “Naujasis „Dublis“ Vilniuje: para iki atidarymo”: 7
Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

Try some other hashtag or username
Sekite Naujienas:
Try some other hashtag or username
Mano bjaurioji pusė, stipriai įtakota profesinės veiklos, klausia nuo kada virtuvės darbuotojams nereikia galvos apdangalų? Smalsioji, gi laukia kada vėl bus Vilniuje ir galės pavakarieniaut pas Praspaliauską 🙂
Mona, jau ryt galima kad ir pietų nueiti 🙂
Spalvotų morkų ir kitokių įdomių daržovių galima nusipirkti Promo C&C. Mirtingiesiems ir gi įmanoma….
Ačiū už geras naujienas. Reikės atvažiuoti.
man irgi labai įdomu, ar galvos apdangalai nereikalingi virtuvėje? mėtom plaukus ir visokias savo odos atplaišas tiesiai ant maisto? kažkaip neestetiška ir nehigieniška
Ateityje tik dėl Jūsų virėjai vaikščios kaip kosmose su skafandrais, kad tik estetiška būtų ir higieniška.. Tik klausimas kaip Jūs dar savo namuose nenumirėte nuo nehigienos?
niekas nieko nemeto …. ar namie kai gaminat skrybele dedates ?